Doświadczenie polega na wylosowaniu kolejno dwóch liczb ze zbioru left{ 1,2,3,4,5
ight} . Określ przestrzeń zdarzeń elementarnych tego doświadczenia. Przedstaw moc zbioru Q. Bardzo prosze!
przedstaw moc zbioru
-
- Użytkownik
- Posty: 923
- Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: .....
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 171 razy
przedstaw moc zbioru
czyli bez zwracania:
\(\displaystyle{ \overline{\overline{\Omega}}=5 \cdot 4=20}\)
\(\displaystyle{ \overline{\overline{\Omega}}=5 \cdot 4=20}\)