jak to zrobić proszę o pomoc
Jest n monet, z których k jest asymetrycznych i orzeł na nich wypada
z prawdopodobieństwem 1/3 . Wybrano losowo monet i w wyniku rzutu
wypadł orzeł. Jaka jest szansa, że moneta jest asymetryczna?
monety
-
- Użytkownik
- Posty: 10
- Rejestracja: 10 gru 2006, o 13:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: kko
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 21 paź 2007, o 16:12
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: far ałej
monety
dołączam sie do pytania kolegi......
prosze przynajmniej o wskazowke
[ Dodano: 21 Października 2007, 17:27 ]
wlasnie zdalam sobie sprawe jak banalne pytanko zadalam przepraszam
prosze przynajmniej o wskazowke
[ Dodano: 21 Października 2007, 17:27 ]
wlasnie zdalam sobie sprawe jak banalne pytanko zadalam przepraszam
-
- Użytkownik
- Posty: 107
- Rejestracja: 1 wrz 2013, o 20:31
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 8 razy
monety
przepraszam ze rozgrzebuje temat ale mam problem z tym zadankiem
caly czas mi prawdopodobienswto wychodzi \(\displaystyle{ \frac{2k}{3n-k}}\) a w odp jest wynik \(\displaystyle{ \frac{k}{2n-k}}\) dlaczego zle mi wychodzi? co zle obliczylam?
caly czas mi prawdopodobienswto wychodzi \(\displaystyle{ \frac{2k}{3n-k}}\) a w odp jest wynik \(\displaystyle{ \frac{k}{2n-k}}\) dlaczego zle mi wychodzi? co zle obliczylam?