Znajdź rozkład zmiennej

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
choko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 281
Rejestracja: 2 wrz 2009, o 21:10
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 2 razy

Znajdź rozkład zmiennej

Post autor: choko »

Zmienna losowa X ma rozkład
a)
\(\displaystyle{ \begin{tabular}{|c|c|c|c|c|}
\hline
x_i & \pi *\frac{1}{4}& \pi *\frac{1}{2} &\pi *\frac{3}{4} & \pi *\frac{5}{4} \\ \hline
p_i & 0,05 & 0,3 & 0,2 & 0,45 \\\hline
\end{tabular}}\)

Znajdź rozkład zmiennej \(\displaystyle{ Y = sin X + cos(2X)}\)
b)
\(\displaystyle{ \begin{tabular}{|c|c|c|c|c|}
\hline
x_i & 0 & 1 & 2 & 3 \\ \hline
p_i & 0,1 & 0,2 & 0,5 & 0,2 \\
\hline
\end{tabular}}\)


\(\displaystyle{ \begin{tabular}{|c|c|c|c|c|}
\hline
y_i & -1 & 2 & 4\\ \hline
p_i & 0,2 & 0,4 & 0,4 \\ \hline
\end{tabular}}\)

Znajdź rozkład zmiennej \(\displaystyle{ Z = X*Y}\), \(\displaystyle{ Z=x^2 +y^2}\)
miodzio1988

Znajdź rozkład zmiennej

Post autor: miodzio1988 »

A problem jest jaki w tym momencie? Prosta działania algebraiczne wystarczy tutaj znać
ODPOWIEDZ