Doświadczenie polegajace na jednokrotnym rzucie symetryczna monetą i szescienną kostką do gry. Niech A oznacza zdarzenie, ze na kostce wypadła liczba oczek wieksza od 4, natomiast b zdarzenie , ze na monecie wypada reszka . Wyznacz P ( A[ suma zdarzen]B), P ( A-B) , P (A')
niby takie nie za trudne ale nie wiem zupełnie jak sie za to zabrać...POMOCY
Zadanie typu doświadczenie z monetą i kostka, plisss
Zadanie typu doświadczenie z monetą i kostka, plisss
Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, o 08:40 przez afjanavi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 30 lis 2005, o 20:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: bd
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 3 razy
Zadanie typu doświadczenie z monetą i kostka, plisss
Hmm...
\(\displaystyle{ P(A)=\frac{1}{3}}\)
\(\displaystyle{ P(B)=\frac{1}{2}}\)
Zatem \(\displaystyle{ P(A')}\) byłoby \(\displaystyle{ P(A')=1-P(A)=\frac{2}{3}}\)
\(\displaystyle{ P(A)=\frac{1}{3}}\)
\(\displaystyle{ P(B)=\frac{1}{2}}\)
Zatem \(\displaystyle{ P(A')}\) byłoby \(\displaystyle{ P(A')=1-P(A)=\frac{2}{3}}\)