Wyznaczenie stałej c

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Kanodelo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1267
Rejestracja: 1 kwie 2011, o 11:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Malbork
Podziękował: 419 razy
Pomógł: 114 razy

Wyznaczenie stałej c

Post autor: Kanodelo »

Niech \(\displaystyle{ \Omega=\{1,2,4,8,16.......\}, \ F=2^{\Omega}}\). Wyznacz stałą c tak,aby funkcja \(\displaystyle{ P:\mathcal{F}\to \left[ 0,1\right]}\) dana wzorem \(\displaystyle{ P\left( \left\{ n\right\} \right)=\frac{c}{n}, \ n\in\Omega}\) była p-stwem oraz oblicz P(A) jesli A jest zbiorem tych liczb ze zbioru \(\displaystyle{ \Omega}\) kture są podzielne przez \(\displaystyle{ 2^{2009}}\)
miodzio1988

Wyznaczenie stałej c

Post autor: miodzio1988 »

kture są podzielne
aha

Aby funkcja była rozkładem pstwa to jaki warunek musi spełniać?
ODPOWIEDZ