witam, mam takie zadanie: Z talii 52 kart wylosowano 4 karty. Oblicz prawdopodobieństwo, że wylosowane karty to 4 króle.
Jak to zapisac?
losowanie kart z talii
- Erurikku
- Użytkownik
- Posty: 261
- Rejestracja: 1 lip 2011, o 20:46
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 46 razy
losowanie kart z talii
\(\displaystyle{ \Omega = {52 \choose 4} \\
A = {4 \choose 4}= 1 \\
P(A) = \frac{1}{{52 \choose 4} }}\)
Losujemy cztery dowolne karty z 52 kart. Zdarzenie - wylosowaliśmy 4 z 4 króli (tylko 1 możliwość).
A = {4 \choose 4}= 1 \\
P(A) = \frac{1}{{52 \choose 4} }}\)
Losujemy cztery dowolne karty z 52 kart. Zdarzenie - wylosowaliśmy 4 z 4 króli (tylko 1 możliwość).
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2011, o 18:41 przez Erurikku, łącznie zmieniany 1 raz.