Sieci Bayesowskie - podstawy

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
bor1904
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 wrz 2011, o 00:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: gdansk

Sieci Bayesowskie - podstawy

Post autor: bor1904 »

Witam,
Oczywiście przyszedł czas poprawek wrześniowych. Niestety nie potrafię sie połapać w swoich szczątkowych notatkach i od 2 nocy przekopuje polski oraz anglojęzyczny internet .... ... za nic nie moge znaleźć przykładu ilustrującego krok po kroku "obliczanie" prawdopodobieństwa "przyczyny" w oparciu o sieci bayesa.

Czy ktoś może powiedzieć w 2 zdaniach jak podejść do tematu lub podsunąć materiał bądz linka do sposobu rozwiązania ?

Wystarczy pobieżne wytłumaczenie dla prostego przykładu: A->B->C ; P(A)=0,6; P(B|A)=0,4; P(C|B=0,9);P(A|C)=???

Pamiętam że to było schematyczne i dosyć proste ale za nic nie moge zaskoczyć ....

Z góry bardzo dziekuje !-- 14 wrz 2011, o 14:10 --Nikt nic ?
ODPOWIEDZ