o samolocie

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
hahahahaha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 18 cze 2011, o 15:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 1 raz

o samolocie

Post autor: hahahahaha »

Prawdopodobienstwo, że samolot zwiadowczy w czasie lotu nie zostanie wykryty jest równe 0,85. Jeżeli zostanie wykryty, prawdopodobieństwo,że zostanie skutecznie zestrzelony jest równe 0,2. Oblicz prawdopodobieństwo, że samolot bezpiecznie wykona zadanie.

Proszęę!
Awatar użytkownika
Erurikku
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 261
Rejestracja: 1 lip 2011, o 20:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 46 razy

o samolocie

Post autor: Erurikku »

\(\displaystyle{ P(A) = \frac{85}{100} + (1 - \frac{85}{100}) \cdot (1 - \frac{2}{10})}\)
ODPOWIEDZ