Pokaz, ze zachodzi rownanie.

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
MarlenQs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 14 paź 2008, o 00:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: CB

Pokaz, ze zachodzi rownanie.

Post autor: MarlenQs »

Niech\(\displaystyle{ X ~ N(3,4)}\) Pokaz, ze:
\(\displaystyle{ E\left|X-2 \right| = 2 \phi ( \frac{1}{2})- 1+4 \frac{e^{- \frac{1}{8}} }{ \sqrt{2 \pi} } =1,79}\)
Ostatnio zmieniony 4 lip 2011, o 13:45 przez MarlenQs, łącznie zmieniany 2 razy.
miodzio1988

Pokaz, ze zachodzi rownanie.

Post autor: miodzio1988 »

Czym tutaj jest \(\displaystyle{ s}\) ?
MarlenQs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 14 paź 2008, o 00:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: CB

Pokaz, ze zachodzi rownanie.

Post autor: MarlenQs »

upss.. tam powinno bych 8 a nie s.. sorry...
ODPOWIEDZ