Proces ruchu Browna

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
czarna_mamba7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 23 lut 2011, o 09:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy

Proces ruchu Browna

Post autor: czarna_mamba7 »

Mam takie zadanie, które pojawiło się na egzaminie, a nigdy takich nie robiliśmy. Oto jego treść:

Niech \(\displaystyle{ \left\{ X(t) \right\} _{t \ge 0}\) będzie procesem ruchu Browna. Obliczyć:
\(\displaystyle{ E(X(t-2s) \cdot X(t+3s))}\), gdzie \(\displaystyle{ 0 \le 2s \le t}\)

Jak się do tego zabrać?
ODPOWIEDZ