Przejście od jednego rozkładu do drugiego.

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Sz4kil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 28
Rejestracja: 11 paź 2008, o 11:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy

Przejście od jednego rozkładu do drugiego.

Post autor: Sz4kil »

Zmienna X ma rozkład geometryczny G(p) jeżeli
\(\displaystyle{ P{X=x}=(1-p)p ^{x}}\)dla x=0,1,2.....

Mam zmienną X o rozkładzie \(\displaystyle{ G(e ^{-\alpha})}\) jak przejść z tą zmienną do rozkładu G(p)??
ODPOWIEDZ