Ścielenie łóżka ;]
-
- Użytkownik
- Posty: 236
- Rejestracja: 24 lis 2006, o 22:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: -----
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 26 razy
Ścielenie łóżka ;]
Załóżmy, że średnio raz na trzy dni zapominasz posłać łóżko. Jakie jest prawdopodobieństwo, że w ciągu tygodnia nie zapomnisz o posłaniu łóżka ani razu?
- ariadna
- Użytkownik
- Posty: 2702
- Rejestracja: 22 maja 2005, o 22:26
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
- Podziękował: 47 razy
- Pomógł: 642 razy
Ścielenie łóżka ;]
Prawdopodobieństwo pościelenia - \(\displaystyle{ p=\frac{2}{3}}\)
Prawdopodobieństwo pościelenia przez 7 dni:
\(\displaystyle{ P=(\frac{2}{3})^{7}}\)
Prawdopodobieństwo pościelenia przez 7 dni:
\(\displaystyle{ P=(\frac{2}{3})^{7}}\)