Prawdopodobieńtwo warunkowe- wieząc, że...

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Paulina-Anna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 201
Rejestracja: 6 gru 2009, o 14:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 24 razy

Prawdopodobieńtwo warunkowe- wieząc, że...

Post autor: Paulina-Anna »

Witam

Mam problem z takim zadaniem:

Wiedząc, że \(\displaystyle{ P(B|A) = \frac{1}{4}}\)

oblicz \(\displaystyle{ P(B'|A)}\) .

Chodzi o to, że jest tu tylko jedna dana. Próbowałam rozpisywać oba prawdop. war., ale nic nie zauważyłam. Czy mógłby mi ktoś pomóc?
octahedron
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3568
Rejestracja: 7 mar 2011, o 22:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 910 razy

Prawdopodobieńtwo warunkowe- wieząc, że...

Post autor: octahedron »

\(\displaystyle{ P(B'|A)=1-P(B|A) =1- \frac{1}{4}=\frac{3}{4}}\)
Paulina-Anna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 201
Rejestracja: 6 gru 2009, o 14:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 24 razy

Prawdopodobieńtwo warunkowe- wieząc, że...

Post autor: Paulina-Anna »

Dziękuję
ODPOWIEDZ