3 rzuty kostka i rozklad zmiennej losowej

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
piotrek5050
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 kwie 2011, o 12:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: niewiem

3 rzuty kostka i rozklad zmiennej losowej

Post autor: piotrek5050 »

Witam prosił bym o pomoc w rozwiązaniu i wytłumaczeniu z czym to sie je bo caly czas nic mi nie wychodzi

Rzucano trzy razy kostką. Niech \(\displaystyle{ X}\) bedzie iloscia wyrzuconych szóstek;
trzeba znaleźć rozklad zmiennej losowej \(\displaystyle{ X}\) i sporzadzic tabele rozkladu i odchylenie standardowe
oraz
znaleźć dystrybuantę i sporządzić wykres dystrybuanty
\(\displaystyle{ n=3\\}\)

\(\displaystyle{ p=}\)\(\displaystyle{ \frac{1}{6}}\)

\(\displaystyle{ q=}\)\(\displaystyle{ \frac{5}{6}}\)

przepraszam juz poprawilem zapis
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, o 12:49 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ