Ze zbioru M= {-3,-2,-1,0,1,2,3} LOSUJEMY JEDNA LICZBE .Oblic
-
- Użytkownik
- Posty: 38
- Rejestracja: 29 mar 2011, o 21:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Ze zbioru M= {-3,-2,-1,0,1,2,3} LOSUJEMY JEDNA LICZBE .Oblic
Ze zbioru M= {-3,-2,-1,0,1,2,3} LOSUJEMY JEDNA LICZBE .Oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia ze rownanie x ^{2} - mx+1=0 gdzie m jest wylowowana liczba ma dokładnie jedno rozwiazanie .
-
- Użytkownik
- Posty: 38
- Rejestracja: 29 mar 2011, o 21:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Ze zbioru M= {-3,-2,-1,0,1,2,3} LOSUJEMY JEDNA LICZBE .Oblic
Ze zbioru M= {-3,-2,-1,0,1,2,3} LOSUJEMY JEDNA LICZBE .Oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia ze rownanie x ^{2} - mx+1=0 gdzie m jest wylowowana liczba ma dokładnie jedno rozwiazanie .
Ostatnio zmieniony 31 mar 2011, o 21:02 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
- Errichto
- Użytkownik
- Posty: 1629
- Rejestracja: 17 mar 2011, o 18:55
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Suwałki
- Podziękował: 28 razy
- Pomógł: 272 razy
Ze zbioru M= {-3,-2,-1,0,1,2,3} LOSUJEMY JEDNA LICZBE .Oblic
Policz deltę - ma wyjść 0.
Policz ile jest \(\displaystyle{ m}\) spełniających to i należących do M. Tę ilość podziel przez moc zb. M.
Policz ile jest \(\displaystyle{ m}\) spełniających to i należących do M. Tę ilość podziel przez moc zb. M.
-
- Użytkownik
- Posty: 38
- Rejestracja: 29 mar 2011, o 21:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Ze zbioru M= {-3,-2,-1,0,1,2,3} LOSUJEMY JEDNA LICZBE .Oblic
frac{2}{7} ?
Ostatnio zmieniony 31 mar 2011, o 21:02 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Ze zbioru M= {-3,-2,-1,0,1,2,3} LOSUJEMY JEDNA LICZBE .Oblic
Podane równanie kwadratowe ma jedno rozwiązanie dla \(\displaystyle{ m=2 lub m=-2}\). Prawdopodobieństwo wylosowania takich liczb to \(\displaystyle{ \frac{2}{7}}\).