1. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że w rodzinie liczącej pięcioro dzieci, liczba chłopców nie jest większa niz 3. Zakładamy, że prawdopodobieństwa urodzin chłopca i dziewczynki są takie same.
2. Wiadomo, że zdarzenia A i B są niezależne oraz \(\displaystyle{ P(A' \cup B')=0,84}\) oraz P(B')=0,6
a)oblicz P(A)
b)czy zdarzenia A i B są rozłaczne? odpowiedź uzależnij
3. Oblicz P(B/A) wiedząc, że \(\displaystyle{ P(A' \cap B)=0,23}\), \(\displaystyle{ P(A' \cup B')=0,82}\) oraz \(\displaystyle{ P(A \cup B)=0,75}\).
3 zadania z prawdopodobieństwa
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 20 mar 2011, o 17:33
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: rzeszów
3 zadania z prawdopodobieństwa
Problem to?
2 i 3 z rysunku możesz zrobić .
W pierwszym : jak nie jest większa niż trzy to znaczy ilu może być tych chlopcow?
2 i 3 z rysunku możesz zrobić .
W pierwszym : jak nie jest większa niż trzy to znaczy ilu może być tych chlopcow?
-
- Użytkownik
- Posty: 163
- Rejestracja: 21 mar 2010, o 22:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: krk
- Podziękował: 24 razy
- Pomógł: 3 razy
3 zadania z prawdopodobieństwa
masz odpowiedzi do tego zadania?ktokolwieek pisze:1. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że w rodzinie liczącej pięcioro dzieci, liczba chłopców nie jest większa niz 3. Zakładamy, że prawdopodobieństwa urodzin chłopca i dziewczynki są takie same.