oblicz P(A) i P(B)
oblicz P(A) i P(B)
Zdarzenia A i B spełniają warunki:
\(\displaystyle{ P(A|B)= \frac{1}{2}, P(B|A)= \frac{2}{5}, P(A|B')= \frac{3}{16}}\)
Oblicz \(\displaystyle{ P(A)}\) i \(\displaystyle{ P(B).}\)
\(\displaystyle{ P(A|B)= \frac{1}{2}, P(B|A)= \frac{2}{5}, P(A|B')= \frac{3}{16}}\)
Oblicz \(\displaystyle{ P(A)}\) i \(\displaystyle{ P(B).}\)
oblicz P(A) i P(B)
hmm, a jak przekształciłeś wzory że do udało Ci się do tego dojść? Ja już próbowałam na wszystkie znane mi sposoby i ciągle mi nie chce wyjść
oblicz P(A) i P(B)
znam wzór \(\displaystyle{ P(A|B)= \frac{P(A \cap B)}{P(B)}}\)
przekształcałam te co są w temacie zadania i podstawiałam i ciągle miałam za mało danych :/
no chyba że jest łatwiejszy sposób..
przekształcałam te co są w temacie zadania i podstawiałam i ciągle miałam za mało danych :/
no chyba że jest łatwiejszy sposób..
oblicz P(A) i P(B)
\(\displaystyle{ \frac{P(A \cap B')}{P(B')}= \frac{P(A \cup B)-P(B)}{1-P(B)}}\) no jakoś tak
oblicz P(A) i P(B)
do wymyślenia tego zużyłam aż dwie kartki więc już zaczynam pisać głupoty
\(\displaystyle{ \frac{1-P(A' \cap B')-P(B)}{1-P(B)}}\) to chyba jeszcze nie to
\(\displaystyle{ \frac{1-P(A' \cap B')-P(B)}{1-P(B)}}\) to chyba jeszcze nie to
-
- Użytkownik
- Posty: 23496
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
oblicz P(A) i P(B)
Przecież już różne rzeczy tutaj widziałeś - ja takiej pewności nie mam.
To do miodzio1988.
Moje warunkowe \(\displaystyle{ A/B}\)
To do miodzio1988.
Moje warunkowe \(\displaystyle{ A/B}\)
Ostatnio zmieniony 16 lut 2011, o 22:25 przez piasek101, łącznie zmieniany 1 raz.
oblicz P(A) i P(B)
już nie mam gdzie rysować;) a te które mam już narysowane, to są jakimś cudem inne ;p