Rozkład prawdopodobieństwa

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
aska1234bb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 lut 2011, o 21:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Rozkład prawdopodobieństwa

Post autor: aska1234bb »

Witam,
Mam nadzieje, ze uda sie tutaj komus mi pomoc. Jak powinnam interpretowac poniższy rozkład prawdopodobienstwa \(\displaystyle{ P(a<srednica<b)}\):

\(\displaystyle{ \int_{a}^{b}\left[1-\cos\left( \pi \left( \frac{x-0,05}{0,025} \right)\right)\right] \mbox{d}x}\)

Rozklad ten dotyczy srednicy, ktora waha sie w granicach 0,05 i 0,1 m. Bardzo prosze o jakakolwiek pomoc.-- 14 lut 2011, o 21:31 --Jaka informacje uzyskuje po rozwiazaniu powyzszej calki?
Ostatnio zmieniony 9 lut 2011, o 19:22 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Pamiętaj o klamrach [latex]...[/latex]
ODPOWIEDZ