prawdopodobienstwo - wykres funkcji...

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
scav3r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 163
Rejestracja: 21 mar 2010, o 22:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: krk
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 3 razy

prawdopodobienstwo - wykres funkcji...

Post autor: scav3r »

Ze zbioru \(\displaystyle{ Z={ x nalezy do C: x<5}\) i \(\displaystyle{ log( \frac{x ^{2}-3x-9 }{x-4} ) >= 0}}\) losujemy kolejno bezzwracania 2 liczby a i b, ktore traktujemy jako wspolrzedne punktu P(a,b). Oblicz prawdopodobienstwo, ze punkt P nalezy do wykresu funkcji y=|x−1|
rozwiazalem rownanie logarytmiczne ale ogolnie koncowy wynik mi nie wychodzi. wyszlo mi ze x nalezy do {1,2,3} ...
i prawdopodobienstwo mi wyszlo\(\displaystyle{ P(a)= \frac{2}{6}}\) .. powinno byc 1/4. prosze o pomoc
ODPOWIEDZ