Sprawdzenie zadania.

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
myther
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 505
Rejestracja: 3 kwie 2010, o 21:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sanok
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 2 razy

Sprawdzenie zadania.

Post autor: myther »

Przy danych: \(\displaystyle{ P(A')= \frac{1}{2}}\), \(\displaystyle{ P(A \cap B)= \frac{2}{5}}\), \(\displaystyle{ P(A' \cap B')= \frac{1}{3}}\)

Oblicz:\(\displaystyle{ P(B')}\)
P\(\displaystyle{ (A-(A \cap B)= \frac{3}{10}}\)

Mógłby mi ktoś sprawdzić i napisać jak wyliczyć \(\displaystyle{ P(B')}\) ?
Dziękuję z góry za pomoc
as10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 10 sty 2011, o 12:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Pomógł: 1 raz

Sprawdzenie zadania.

Post autor: as10 »

\(\displaystyle{ P(B')= \frac{13}{30}}\)
ODPOWIEDZ