Przy danych oblicz prawdopodobieństwa

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
myther
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 505
Rejestracja: 3 kwie 2010, o 21:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sanok
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 2 razy

Przy danych oblicz prawdopodobieństwa

Post autor: myther »

Witam, mam takie zadanko:

Przy danych : \(\displaystyle{ P(A')= \frac{1}{2}}\), \(\displaystyle{ P(A \cup B)= \frac{2}{3}}\) i \(\displaystyle{ P(A \cap B)= \frac{1}{3}}\) oblicz:

\(\displaystyle{ P(B)= \frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ P(A \cap B]')= \frac{1}{6}}\)
\(\displaystyle{ P(A' \cap B)= \frac{1}{6}}\)

Tak powyliczałem. Mógłby ktoś sprawdzić czy poprawnie? Dziękuję.
patryk_elk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 16 paź 2010, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 11 razy

Przy danych oblicz prawdopodobieństwa

Post autor: patryk_elk »

Tak
ODPOWIEDZ