Witam
nie moge rozwiazac nastepujacego zadania :
Ze zbioru Z={xεN .
prawdopodobienstwo ze zbioru
- d(-_-)b
- Użytkownik
- Posty: 210
- Rejestracja: 26 lis 2006, o 12:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Płock
- Pomógł: 98 razy
prawdopodobienstwo ze zbioru
\(\displaystyle{ Z=\{1,2,3,4,5\}}\)
\(\displaystyle{ \overline{\overline\Omega}=V\limits_{5}^{2}=20}\)
\(\displaystyle{ A=\{12,15,21,24,42,45,51,54\}}\)
\(\displaystyle{ \overline{\overline{A}}=8}\)
\(\displaystyle{ P(A)=\frac{8}{20}=\frac{2}{5}}\)
\(\displaystyle{ \overline{\overline\Omega}=V\limits_{5}^{2}=20}\)
\(\displaystyle{ A=\{12,15,21,24,42,45,51,54\}}\)
\(\displaystyle{ \overline{\overline{A}}=8}\)
\(\displaystyle{ P(A)=\frac{8}{20}=\frac{2}{5}}\)