Przejście na funkcję prawdopodobieństwa z dystrybuanty

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
ŚwIeRsZcZ
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 232
Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 121 razy
Pomógł: 1 raz

Przejście na funkcję prawdopodobieństwa z dystrybuanty

Post autor: ŚwIeRsZcZ »

Zmienna losowa X ma dystrybuantę:

\(\displaystyle{ F(X) = \left\{\begin{array}{l} 0 \\0.9 \\1 \end{array}}\)

kolejno dla \(\displaystyle{ x < 1}\) , dla \(\displaystyle{ 1 \le x <10}\)i dla \(\displaystyle{ x \ge 10}\).

Jak to zrobić ? Narysować sobie ten wykres i zrobić tabelkę zmiennej losowej ?? k = 1, 10 i p(k) ?? :/
miodzio1988

Przejście na funkcję prawdopodobieństwa z dystrybuanty

Post autor: miodzio1988 »



masz wszystko
ŚwIeRsZcZ
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 232
Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 121 razy
Pomógł: 1 raz

Przejście na funkcję prawdopodobieństwa z dystrybuanty

Post autor: ŚwIeRsZcZ »

czyli pochodna z dystrybuanty...
ODPOWIEDZ