Wyznaczyć P(B)...

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Anka20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 475
Rejestracja: 16 lut 2010, o 15:37
Płeć: Kobieta
Podziękował: 10 razy

Wyznaczyć P(B)...

Post autor: Anka20 »

Niech \(\displaystyle{ P(A')=0,91}\),\(\displaystyle{ P(A \cap B)=0,01}\),\(\displaystyle{ P(A \cup B)=0,21}\). Wyznaczyć \(\displaystyle{ P(B),P(B\(A \cap B)),P((A \cup B)\(A \cap B)).}\)
miodzio1988

Wyznaczyć P(B)...

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ 1-P(A)=P(A')=0,91}\)

Wyznacz \(\displaystyle{ P(A)}\) sobie najpierw
ODPOWIEDZ