Rzucamy cztwry razy sześcienną kostką do gry. oblicz prawdopodobieństwo że za każdym razem wypadły co najmniej 2 oczka.
Nie mam żadnego pomysłu na to zadanie. Ktoś jakiś pomysł podsunie?
rzucamy 4 razy szescienną kostka.
-
- Użytkownik
- Posty: 23493
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3263 razy
rzucamy 4 razy szescienną kostka.
Z przeciwnego - za każdym razem 1.
[edit] Sorki - to nie działa.
Klasycznie ; w jednym rzucie masz \(\displaystyle{ \frac{5}{6}}\) i zasada mnozenia.
[edit] Sorki - to nie działa.
Klasycznie ; w jednym rzucie masz \(\displaystyle{ \frac{5}{6}}\) i zasada mnozenia.
-
- Użytkownik
- Posty: 177
- Rejestracja: 26 wrz 2010, o 19:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Siedlce
- Podziękował: 2 razy
rzucamy 4 razy szescienną kostka.
A dlaczego \(\displaystyle{ \frac{5}{6}}\)?
Aaa już wiem. Co najmniej nie co najwyżej -.-
Aaa już wiem. Co najmniej nie co najwyżej -.-
Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, o 18:45 przez volcik15, łącznie zmieniany 1 raz.