Wyznaczyc dystrybuante dwuwymiarowej zmiennej

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
wesooly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 9 lis 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sopot

Wyznaczyc dystrybuante dwuwymiarowej zmiennej

Post autor: wesooly »

Dwuwymiarowa zmienna losowa(X,Y)ma rozklad jednostajny na zbiorze
\(\displaystyle{ D={(x,y) : ; 1 \le x \le 7 , 0 \le y \le 2}}\)

a) wyznacz stała c
b) Wyznacz rozklady brzegowe X, Y
c) Wyznacz dystrybuant tej zmiennej

Wyznaczyc stałą "c" umiem dalej to juz nie wiem jak sie zabrac za te zadanie, poprawny zapis kolejnych krokow mile widziany.
ODPOWIEDZ