Własności prawdopodobieństwa

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
chudy92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 lis 2010, o 17:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łowicz

Własności prawdopodobieństwa

Post autor: chudy92 »

wiadomo, że \(\displaystyle{ P(A\cup B)= 0,5 , \ P(A)=P(A \cap B)= \frac{1}{3}}\). Oblicz \(\displaystyle{ P(B)}\) i \(\displaystyle{ P(B \setminus A)}\).
Nie ogarniam tego, zacząłem coś tworzyć a;e wyszedl mi zupelnie inny wynik niż powinien. \(\displaystyle{ P(B) = 0,5}\) A różnica powinna wyjsc \(\displaystyle{ \frac{1}{6}}\).-- 8 lis 2010, o 23:47 --Dzięki za pomoc, fajna stronka, pozdro.
Ostatnio zmieniony 8 lis 2010, o 18:58 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Własności prawdopodobieństwa

Post autor: »

Pokaż jak liczysz, a ktoś wskaże Ci błąd.

Q.
ODPOWIEDZ