prawdopodobienstwo rzutu

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
jadziamis
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 24 paź 2010, o 11:16
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: niemcy

prawdopodobienstwo rzutu

Post autor: jadziamis »

W szesciu rzutach szescienna kostka do gry otrzymano nastepujaca liczbe oczek: 1,1,x 5,6,2.Jezeli srednia arytmetyczna tych wynikow jest rowna 3, to: x =1 x=2 x=3 x=4
mat_61
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4618
Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Racibórz
Pomógł: 866 razy

prawdopodobienstwo rzutu

Post autor: mat_61 »

Wskazówka:

Średnia arytmetyczna to suma tych liczb podzielona przez ich ilość. Napisz odpowiednie równanie i wyznacz x.
ODPOWIEDZ