Liczba podzielna przez4
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 6 razy
Liczba podzielna przez4
Spośród liczb \(\displaystyle{ 20,21,22,23, \dots 40}\) wylosowano jedną.Prawdopodobieństwo,że jest to liczba podzielna przez \(\displaystyle{ 4}\) jest równe:
a)\(\displaystyle{ \frac{5}{20}}\)
b)\(\displaystyle{ \frac{6}{20}}\)
c)\(\displaystyle{ \frac{5}{21}}\)
d)\(\displaystyle{ \frac{6}{21}}\)
Z góry dzięki
a)\(\displaystyle{ \frac{5}{20}}\)
b)\(\displaystyle{ \frac{6}{20}}\)
c)\(\displaystyle{ \frac{5}{21}}\)
d)\(\displaystyle{ \frac{6}{21}}\)
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010, o 12:14 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją http://matematyka.pl/latex.htm
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją http://matematyka.pl/latex.htm
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 6 razy
- Althorion
- Użytkownik
- Posty: 4541
- Rejestracja: 5 kwie 2009, o 18:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 662 razy
Liczba podzielna przez4
Z pewnością. Jednak wolimy Cię naprowadzić. Więc:
Ile jest wszystkich liczb? Jak wygląda klasyczna definicja prawdopodobieństwa?Ile w tym zbiorze jest liczb podzielnych przez 4?
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 6 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 6 razy
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 6 razy
Liczba podzielna przez4
20,21,22,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40
Nie jestem orłem z matmy...
Nie jestem orłem z matmy...
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 6 razy
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 6 razy
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 6 razy