Rzut monetą

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
piotrekpiotrek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 6 razy

Rzut monetą

Post autor: piotrekpiotrek »

Rzucono \(\displaystyle{ 4}\) razy monetą.Prawdopodobieństwo,że reszka wypadła co najmniej \(\displaystyle{ 1}\) raz,jest równe:
a)\(\displaystyle{ \frac{1}{16}}\)
b)\(\displaystyle{ \frac{1}{4}}\)
c)\(\displaystyle{ \frac{15}{16}}\)
d)\(\displaystyle{ \frac{3}{4}}\)
Z góry dzięki za odpowiedz
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2010, o 13:45 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm
wawek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 795
Rejestracja: 2 cze 2010, o 08:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 66 razy

Rzut monetą

Post autor: wawek91 »

Pomyśl troche. Wskazówka: łatwiej policzyć zdarzenie odwrotne czyli?
piotrekpiotrek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 6 razy

Rzut monetą

Post autor: piotrekpiotrek »

Myślę że poprawna to a czy może jest inaczej?
Afish
Moderator
Moderator
Posty: 2828
Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Seattle, WA
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 356 razy

Rzut monetą

Post autor: Afish »

Źle.
piotrekpiotrek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 6 razy

Rzut monetą

Post autor: piotrekpiotrek »

A możesz wskazać poprawną?
wrobel93b
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 15 gru 2009, o 20:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Stargard
Pomógł: 8 razy

Rzut monetą

Post autor: wrobel93b »

Poprawną odpowiedzią jest odpowiedź : c)

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ