Rzucamy 4 razy monetą
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 20 wrz 2010, o 17:06
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 6 razy
Rzucamy 4 razy monetą
Rzucamy 4 razy monetą.Oblicz prawdopodobieństwo otrzymania orła w pierwszym rzucie.Z góry dzięki za pomoc.
-
- Użytkownik
- Posty: 923
- Rejestracja: 23 sie 2009, o 18:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: .....
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 171 razy
Rzucamy 4 razy monetą
\(\displaystyle{ \overline{\overline{\Omega}}=2 ^{4}}\)
A - zdarzenie losowe polegające na otrzymaniu orła w pierwszym rzucie (najlepiej wipisz sobie i policz ile takich zdarzeń jest)
\(\displaystyle{ P(A)= \frac{\overline{\overline{A}}}{\overline{\overline{\Omega}}}}\)
A - zdarzenie losowe polegające na otrzymaniu orła w pierwszym rzucie (najlepiej wipisz sobie i policz ile takich zdarzeń jest)
\(\displaystyle{ P(A)= \frac{\overline{\overline{A}}}{\overline{\overline{\Omega}}}}\)