gestość rozkładów

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
justyna0811
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 142
Rejestracja: 2 lis 2007, o 17:26
Płeć: Kobieta
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 1 raz

gestość rozkładów

Post autor: justyna0811 »

Niech \(\displaystyle{ X, Y}\) będą niezależne. Załóżmy, że \(\displaystyle{ Y}\) ma rozkład jednostajny na \(\displaystyle{ [0, 1],}\) \(\displaystyle{ X}\) ma rozklad binomialny \(\displaystyle{ b(k; n; p)}\), przy czym \(\displaystyle{ n = 4, p = 1=3.}\) Policz warość gęstości rozkładu zmiennej losowej \(\displaystyle{ X+Y , f_{X+Y} (2,5)}\)
ODPOWIEDZ