wartość oczekiwana

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
justyna0811
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 142
Rejestracja: 2 lis 2007, o 17:26
Płeć: Kobieta
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 1 raz

wartość oczekiwana

Post autor: justyna0811 »

Chciałam zapytać czy \(\displaystyle{ E(X | Y = 2)}\), gdzie \(\displaystyle{ X=0,1,2}\) rozpisuje się jako
\(\displaystyle{ \frac{P(Y=2 \cap X=0)}{P(X=0)}*0+\frac{P(Y=2 \cap X=1)}{P(Y=2)}*1+\frac{P(Y=2 \cap X=2)}{P(Y=2)}*2}\) ?
ODPOWIEDZ