Jaka będzie wydajność chłodnicza?

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
elfasticoboy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 cze 2010, o 18:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin

Jaka będzie wydajność chłodnicza?

Post autor: elfasticoboy »

wydajność chlodnicza jednostopniowego urządzenia wynosi Q _{0} =25kW (czynnik R22) w warunkach T _{0} =-10, T _{k} =25. Rzeczywiste warunki pracy sprężarki charakteryzuje stpień dostarczania lambda=0,8. Jaka bedzie wydajność chlodnicza urządzenia jeżeli temperatura parowania obniży się o 10 stopni, a temperatura skraplania wzrośnie o 10 a stopień dostarczenia sprężarki wynosi lambda = 0,8
ODPOWIEDZ