wyznaczanie powierzchni wymiennika ciepła

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
elfasticoboy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 21 cze 2010, o 18:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin

wyznaczanie powierzchni wymiennika ciepła

Post autor: elfasticoboy »

wyznaczyć powierzchnie wymiany skraplacza płaszczowo rurowego dla danych:
Q _{k} = 25kw
T _{k} = 30 T _{p} = - 15 T _{pwody} = 24 delta T _{w} = 3
D _{rur} = 57*3,5mm L=2700mm alpha _{w} =4200 alpha _{s} = 8400
opory cieplne : 0,1292 cdot 10 ^{-3}, farba 0,431 cdot 10 ^{-3} , kamień wodny 0,121 cdot 10 ^{-3} , lambda rury= 58. Wyznacz liczbe rur baterii wymiennika
ODPOWIEDZ