kule w pudełkach
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 30 mar 2007, o 13:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 1 raz
kule w pudełkach
Do 6 ponumerowanych pudełek wrzucamy losowo 20 ponumerowanych kul. Znajdź prawdopodobieństwo tego, że tylko pudełko nr 1 i nr 3 będą puste.
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
kule w pudełkach
\(\displaystyle{ \Omega:{\omega_{n}:\forall_{i} \omega_{i} \in {1,2,3,4,5,6}}\)
Jej moc: 120
\(\displaystyle{ A={\omega \in \Omega; \forall_{i} \omega_{i} \in {2,4,5,6} \wedge \forall_{s \in {2,4,5,6}}\exists _{\omega_{i}}\omega_{i}=s}}\)Moc 64
Jej moc: 120
\(\displaystyle{ A={\omega \in \Omega; \forall_{i} \omega_{i} \in {2,4,5,6} \wedge \forall_{s \in {2,4,5,6}}\exists _{\omega_{i}}\omega_{i}=s}}\)Moc 64