Wartość przeciętna i wariancja

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Karaal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 4 paź 2009, o 09:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 14 razy

Wartość przeciętna i wariancja

Post autor: Karaal »

Niech \(\displaystyle{ EX=2, D^{2}X=1, EC^{4}=34}\). Wyznaczyć wartość przeciętną i wariancję zmiennych
\(\displaystyle{ U_{1}=X^{2}, U_{2}=-X^{2}+2}\).

Proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ