Zadanie z prawdopodobienstwa. Zmienne losowe

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
sprite
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 22 paź 2006, o 19:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa

Zadanie z prawdopodobienstwa. Zmienne losowe

Post autor: sprite »

Prosze o rozwiazanie zadania poniewaz nie wiem jak je ruszyc

Kierowca na swojej drodze przejezdza przez 3 skrzyzowania z sygnalizacja swietlna . Na pierwszym jest zatrzymywany z prawdopodobienstwem \(\displaystyle{ \frac{2}{3}}\), na drugim z prawdopodobienstwem \(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\), a na trzecim z prawdopodobienstwem \(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\), przy czym te zatrzymania sa niezalezne od siebie. Wyznaczyc dystrybuante liczby skrzyzowan, na których musiał sie zatrzymac.

z gory dziekuje
Awatar użytkownika
Sir George
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1145
Rejestracja: 27 kwie 2006, o 10:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z Konopii
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 203 razy

Zadanie z prawdopodobienstwa. Zmienne losowe

Post autor: Sir George »

Czy Ty i gg1985 to ta sama osoba? Patrz tutaj, nie wydaje się podobne? Po co powielać tematy...
greey10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 993
Rejestracja: 31 lip 2006, o 18:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 5 razy

Zadanie z prawdopodobienstwa. Zmienne losowe

Post autor: greey10 »

lol sir george xP kliknalem na link tutaj z 4 razy xP zanim zauwazylem ze to sie zapetla ;]
ODPOWIEDZ