Prawdopodobieństwo+nierówność+funkcja liniowa=tzw. zad.

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Expressiva
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 7 wrz 2006, o 20:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: ;)
Podziękował: 2 razy

Prawdopodobieństwo+nierówność+funkcja liniowa=tzw. zad.

Post autor: Expressiva »

Ze zbioru liczb naturalnych spełniających nierówność (x+1)÷(x-7)
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

Prawdopodobieństwo+nierówność+funkcja liniowa=tzw. zad.

Post autor: wb »

Rozwiązaniem nierówności wymiernej:
\(\displaystyle{ \frac{x+1}{x-7}}\)
Expressiva
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 7 wrz 2006, o 20:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: ;)
Podziękował: 2 razy

Prawdopodobieństwo+nierówność+funkcja liniowa=tzw. zad.

Post autor: Expressiva »

Dziekuję bardzo!
ODPOWIEDZ