wiadomo że

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
kolezankaqq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 196
Rejestracja: 6 mar 2010, o 15:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: radom

wiadomo że

Post autor: kolezankaqq »

Wiadomo że \(\displaystyle{ P(A')= \frac{4}{5}}\), \(\displaystyle{ P(B')= \frac{1}{4}}\), \(\displaystyle{ P(A \cap B)= \frac{1}{20}}\). Oblicz \(\displaystyle{ P(A' \cap B')}\)
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

wiadomo że

Post autor: yorgin »

\(\displaystyle{ P(A'\cap B')=1-P((A\cup B)')=1-P(A\cup B)=1-(P(A)+P(B)-P(A\cap B))=P(A')+P(B')+P(A\cap B)-1}\)
ODPOWIEDZ