liczba czterocyfrowa

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
gucio5555
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 24 kwie 2010, o 10:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa

liczba czterocyfrowa

Post autor: gucio5555 »

Z cyfr 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 wyjeto 4 razy po jedej ze zwracaniem i ułożono w ciąg. Oblicz prawdopodobieństwo że ułożony ciąg przedstawia liczbe czterocyfrową o różnych cyfrach.
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

liczba czterocyfrowa

Post autor: yorgin »

\(\displaystyle{ (9\cdot 9\cdot 8\cdot 7 ): (10^4)}\)
ODPOWIEDZ