zadanko z teorii miary i prawdopodobienstwa

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
maly6f6
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 79
Rejestracja: 6 lut 2006, o 12:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 2 razy

zadanko z teorii miary i prawdopodobienstwa

Post autor: maly6f6 »

Witam wszystkich i prosze o pomoc. Mam do rozwiazania zadanie z rachunku prawdopodobienstwa ale dotyczy glownie teorii miary. Pewnie nie jest trudne ale nie wiem jak sie za nie zabrac bo to dla mnie cos nowego :/
Oto tresc tego zadania:
Niech \(\displaystyle{ \Omega}\)={1,2,3,4,5}
Znaleść najmniejsze \(\displaystyle{ \sigma}\)- ciało S zawierające rodzinę R={{1},{1,3,5},{5}}

Z gory dziekuje za wszelka pomoc!!!
Awatar użytkownika
Sir George
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1145
Rejestracja: 27 kwie 2006, o 10:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z Konopii
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 203 razy

zadanko z teorii miary i prawdopodobienstwa

Post autor: Sir George »

\(\displaystyle{ S\ =\ \Big\{ \emptyset, \Omega, \{1\}, \{3\}, \{5\}, \{2,4\}, \{1,3\}, \{1,5\}, \{3,5\}, \{1,3,5\}, \{1,2,4\}, \{2,3,4\}, \{2,4,5\}, \{1,2,3,4\}, \{1,2,4,5\}, \{2,3,4,5\} \Big\}}\)
ODPOWIEDZ