Prawdopodobieństwo

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
Awatar użytkownika
Pniaq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Rejestracja: 5 kwie 2006, o 18:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 2 razy

Prawdopodobieństwo

Post autor: Pniaq »

jeśli
P(AΠB)≥P(BΠC),
P(AUBUC)=1,
P(B)=2P(A),
P(C)=3P(A)
to mamy pokazać że
1/6 ≤ P(A) ≤ 1/4
Dzięks z góry za rozwiązanie
ODPOWIEDZ