rzuty kostka

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
migota12385
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 21 lis 2009, o 15:51
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: starachowice

rzuty kostka

Post autor: migota12385 »

Rzucamy dwa razy symetryczna ,szescienna kostka ,ktorej jedna sciana ma jedno oczko,dwie sciany maja po dwa oczka i trzy sciany maja po trzy oczka.Oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia:liczby oczek otrzymane w obu rzutach roznia sie o 1.

czy ktos rozwiaze to zadanie? prosze....!
afugssa

rzuty kostka

Post autor: afugssa »

\(\displaystyle{ \frac{1}{6} \cdot \frac{1}{3}+\frac{1}{3} \cdot \frac{1}{6}+\frac{1}{6} \cdot \frac{1}{2}+\frac{1}{2} \cdot \frac{1}{3}=...}\)

Narysuj sobie "drzewko", to będziesz wiedziała skąd to się wzięło... Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ