Oblicz: P(A), P(A'), P(B\A) jeśli: \(\displaystyle{ P(A \cup B)=P(B)=0,5}\) \(\displaystyle{ P(A \cap B)= \frac{1}{4}}\)
P(A) wyszło mi 0,25
nie wiem czy dobrze i nie wiem jak obliczyć resztę
prawdopodobieństwo własności
-
- Użytkownik
- Posty: 4618
- Rejestracja: 8 lis 2009, o 10:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Racibórz
- Pomógł: 866 razy
prawdopodobieństwo własności
Wskazówka:
\(\displaystyle{ P(A \cup B)=P(A)+P(B)-P(A \cap B) \\ \\ P(B/A)= \frac{P(A \cap B)}{P(A)}}\)
P(A) masz OK.
\(\displaystyle{ P(A \cup B)=P(A)+P(B)-P(A \cap B) \\ \\ P(B/A)= \frac{P(A \cap B)}{P(A)}}\)
P(A) masz OK.