najwieksza wartosc pradwopodobienstwa P(A)

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
horrorschau
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 1 paź 2008, o 20:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: lbn
Podziękował: 4 razy

najwieksza wartosc pradwopodobienstwa P(A)

Post autor: horrorschau »

Niech A, B, C beda parami niezaleznymi zdarzeniami. Wiadomo, ze P(A) = P(B) = P(C)
oraz ABC(iloczyn)= zbiór pusty. Podac najwieksza mozliwa wartosc prawdopodobienstwa P(A).
ODPOWIEDZ