osoby lubiace matematyke
osoby lubiace matematyke
Przeprowadzono ankiete,osoba ankietowana rzucala moneta.Gdy wypadl orzel to odp na pytanie:Czy lubisz matemtyke?.Jesli wypadala reszka to rzucala moneta jeszcze raz i odp na pytanie:Czy w drugim rzucie wypadl orzeł? W ankiecie otrzymnao 30% odpwoiedzi TAK.jaki procent lubi amtemtyke?
-
- Użytkownik
- Posty: 15
- Rejestracja: 25 lut 2010, o 18:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Augustów
- Pomógł: 2 razy
osoby lubiace matematyke
chyba tak
\(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\)x+ \(\displaystyle{ \frac{1}{4}}\)=0,3
x=0,1
odp 10%
\(\displaystyle{ \frac{1}{2}}\)x+ \(\displaystyle{ \frac{1}{4}}\)=0,3
x=0,1
odp 10%
osoby lubiace matematyke
skad to sie wzieło?:)-- 2 mar 2010, o 16:15 --chodzi mi o to jak dokladnie to zrobiłeś:) bede mega wdzieczna za odpowiedź