Prawdopodobieństwo iloczynu zdarzeń

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
falko1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 29 lis 2009, o 12:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 4 razy

Prawdopodobieństwo iloczynu zdarzeń

Post autor: falko1 »

Witam,

potrzebuję pomocy w poniższej kwestii, bo jakoś nic nie przychodzi mi do głowy:

W pewnej przestrzeni \(\displaystyle{ \Omega : P(B')= \frac{2}{5}, P(A \cup B)= \frac{5}{6}, P(A \cap B)= \frac{1}{5}}\). Oblicz \(\displaystyle{ P(A \cap B').}\)

Z góry dziękuję za pomoc!
ODPOWIEDZ