Własności prawdopodobieństwa.

Definicja klasyczna. Prawdopodobieństwo warunkowe i całkowite. Zmienne losowe i ich parametry. Niezależność. Prawa wielkich liczb oraz centralne twierdzenia graniczne i ich zastosowania.
patas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 7 lut 2010, o 13:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: katowice

Własności prawdopodobieństwa.

Post autor: patas »

Wiadomo, że P(A)=0,6 P(B)=0,5 i \(\displaystyle{ P(A \cap B)= 0,4}\). Oblicz \(\displaystyle{ P(A' \cap B')}\)



Bardzo proszę o pomoc! Jak najszybciej..
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, o 22:31 przez *Kasia, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat, zapis.
evenom91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 27 lis 2009, o 21:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Pomógł: 1 raz

Własności prawdopodobieństwa.

Post autor: evenom91 »

A'\capB' = (A\cupB)'=1-P(A\cupB)= 1- [ P(A)+P(B)-P(A\capB) ]
ODPOWIEDZ