ile wynosi prawdopodobieństwo że przy rzucie czterema monetami otrzymamy co najmniej dwa orły?
wyszło mi \(\displaystyle{ \frac{3}{16}}\) nie wiem czy dobrze
oblicz prawdopodobieństwo
-
- Użytkownik
- Posty: 204
- Rejestracja: 6 kwie 2005, o 14:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Pomógł: 23 razy
oblicz prawdopodobieństwo
\(\displaystyle{ \frac{11}{16}}\)
\(\displaystyle{ {4\choose 2}(\frac{1}{2})^{4}+{4\choose 3}(\frac{1}{2})^{4}+{4\choose 4}(\frac{1}{2})^{4}}\)
\(\displaystyle{ {4\choose 2}(\frac{1}{2})^{4}+{4\choose 3}(\frac{1}{2})^{4}+{4\choose 4}(\frac{1}{2})^{4}}\)